[Fixed] Unable to Pull from Salesforce

The Welkin Suite Forum

[Fixed] Unable to Pull from Salesforce



[Fixed] Unable to Pull from Salesforce

  • Please log in to reply

#1

mark.a.filpus

    Posted 06 Apr 2015

    Hi,


    I just tried to pull from Salesforce on my existing project, and I'm getting an error message saying that the changes couldn't be downloaded.


    It gives the possible reasons as "Problems with internet connection" or "Maintenance works at Salesforce". I tried creating a new project with the same instance and it worked fine, so I don't think there's actually a connection issue. I don't know if there's a bug in the pull process, so I wanted to bring it to your attention.


    Thanks,

    Mark



    12 replies to this topic

    #2

    ron.planken

      Posted 07 Apr 2015

      I'm receiving the same error after trying to retrieve all files. I reported it through the Send Bug Report option in Welkin to include the activity log.



      #3

      wsmaga

        Posted 09 Apr 2015

        Same here. Just after downloading metadata.

        I tried to download only pages, but the problem persists. The error pops up immediately, like it even did not try to connect.



        Here is error message:

        Message: Input string was not in a correct format. StackTrace: at System.Number.ParseDouble(String value, NumberStyles options, NumberFormatInfo numfmt) at WelkinSuite.Salesforce.Composite.SalesforceService.<>c__DisplayClass9e.<ConvertPackageToRequests>b__9d(PackageTypeDto t) at System.Linq.Enumerable.WhereSelectArrayIterator`2.MoveNext() at System.Linq.Buffer`1..ctor(IEnumerable`1 source) at System.Linq.Enumerable.ToArray[TSource](IEnumerable`1 source) at WelkinSuite.Salesforce.Composite.SalesforceService.ConvertPackageToRequests(PackageDto package) at WelkinSuite.Salesforce.Composite.SalesforceService.DownloadAllFilesSynchronously(PackageDto package) at WelkinSuite.CorePackage.Wizards.DownloadWizard.Models.DownloadWizardDialogModel.<>c__DisplayClass1b.<DownloadFiles>b__1a() at System.Threading.Tasks.Task`1.InnerInvoke() at System.Threading.Tasks.Task.Execute() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at WelkinSuite.CorePackage.Wizards.DownloadWizard.Models.DownloadWizardDialogModel.<DownloadFiles>d__1d.MoveNext() --- End of stack trace from previous location where exception was thrown --- at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification(Task task) at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter`1.GetResult() at WelkinSuite.CorePackage.Wizards.DownloadWizard.Models.DownloadWizardDialogModel.<DownloadProjectFilesAsync>d__17.MoveNext()


        #4

        vlgubanovich

          Posted 09 Apr 2015

          Hi Guys,


          Thanks for reporting this issue and please sorry for inconvenience it caused.

          There was a critical issue in pull functionality which we've already fixed and it will be included in the next release which will happen this Friday (April 9th) or next Tuesday (April 14th).


          Regarding the last issue from wsmaga we'll investigate it further in order to determine if it was the same one that we've fixed or if it requires additional fixes.


          Thank you for reporting this issues and helping us become better and more stable.


          Thanks,

          Vladimir


          Vladimir Gubanovich
          Head of Product
           
          The Welkin Suite
          skype id: vladimir.gubanovich
          e-mail: vladimir.gubanovich@welkinsuite.com


          #5

          vlgubanovich

            Posted 14 Apr 2015

            Hi Guys,


            Thanks for waiting for a fix - we've just released version 0.16.1.4 with multiple fixes for Pull functionality which hopefully will resolve all your problems (at least we were not able to reproduce any issues with Pull).


            Please let me know if this helps or if you'll have any other issues.


            Thanks,

            Vladimir


            Vladimir Gubanovich
            Head of Product
             
            The Welkin Suite
            skype id: vladimir.gubanovich
            e-mail: vladimir.gubanovich@welkinsuite.com


            #6

            ron.planken

              Posted 15 Apr 2015

              Hi Vladamir,


              Unfortunatly this has not solved the problem for me. I see all classes, triggers and pages in the retrieval window, but after pressing the retrieve button it tries for a moment and gives me the same error. Perhaps my issue is not the same as Mark. Included are some screenshots and the XML with the error:


              [attachment=9:Schermafdruk 2015-04-15 09.01.42.png]

              [attachment=10:Schermafdruk 2015-04-15 09.01.57.png]

              [attachment=11:Schermafdruk 2015-04-15 09.02.58.png]

              [attachment=12:Schermafdruk 2015-04-15 09.03.04.png]

              [attachment=13:Schermafdruk 2015-04-15 09.03.06.png]


              I tried doing it through Wifi and with a connected cable. I turned off my Firewall and I ran Welkin Suite as an Administrator. Nothing changed. This happens on both my Laptop and on my Desktop on two different locations. It also happens on our Development (latest version) org and our Patch Org.


              Do we require some settings on the Org itself perhaps? Some Api Access settings?


              The only version that is working for me so far (and which I saved the installer for, because even that version is better then Eclipse!) is 13.5



              #7

              marcozzino

                Posted 15 Apr 2015

                Hi,

                i have the same error of the screenshot above also with the latest version.


                Regards,

                Marco.



                #8

                wsmaga

                  Posted 16 Apr 2015

                  Me too, report sent.



                  #9

                  vlgubanovich

                    Posted 16 Apr 2015

                    Hi Guys,


                    We have released one more fix update (version 0.16.2.4) which addresses 2 issues with pulling and creating projects:

                    • Failures on PC's with locale settings that use decimal comma
                    • Rare failures caused by specific static resources on the org

                    Additionally we've improved logging for creation and pull processes so we'll be able to determine issues faster if required again.


                    Please let me know if this release helps you or if there are other issues available.


                    Thanks,

                    Vladimir


                    Vladimir Gubanovich
                    Head of Product
                     
                    The Welkin Suite
                    skype id: vladimir.gubanovich
                    e-mail: vladimir.gubanovich@welkinsuite.com


                    #10

                    ron.planken

                      Posted 16 Apr 2015

                      Awesome Vladimir. It seems the new version (16.2) is working like a charm. I will be using this as my fulltime IDE for now. But seeing as how the old version was already awesome, this one will probably be even better!



                      #11

                      vlgubanovich

                        Posted 16 Apr 2015

                        Hi Ron,


                        Thanks for letting us know - we're happy that this issue is resolved and not blocking you anymore.

                        Please let us know if you'll have any issues, suggestions or ideas.


                        Thanks,

                        Vladimir


                        Vladimir Gubanovich
                        Head of Product
                         
                        The Welkin Suite
                        skype id: vladimir.gubanovich
                        e-mail: vladimir.gubanovich@welkinsuite.com


                        #12

                        wsmaga

                          Posted 21 Apr 2015

                          At last it works :) I'm from PL, so decimal comma-dot thing was my problem probably.



                          #13

                          vlgubanovich

                            Posted 21 Apr 2015

                            Hi wsmaga,


                            Glad to hear this! Hopefully we've fixed all issues with project pull at the moment.

                            I'm closing this topic as fixed.



                            Thanks,

                            Vladimir


                            Vladimir Gubanovich
                            Head of Product
                             
                            The Welkin Suite
                            skype id: vladimir.gubanovich
                            e-mail: vladimir.gubanovich@welkinsuite.com


                            Boost Your Productivity. Get Started Today

                            Try Free Trial