The Welkin Suite Forum

hang on laptop when opening log file



hang on laptop when opening log file

  • Please log in to reply

#1

dave

    Posted 27 Sep 2016

    I only see this issue on my work laptop, a Lenovo W541. Both 0.30.17.4 and R1.

    When I open a log file, TWS almost always freezes up. I've seen it [b]not[/b] do this a few times but those are the exception, not the rule - it freezes far more often than not. I have seen this on logs that are only 2-3kb so I do not think it is related to size.

    The area from and including the horizontal scroll bar on the top half of the window (the sorta tree view of execution) down to but not including the horizontall scroll bar on the bottom half of the window (raw line number view) seems to be jumping up and down by 2-3 pixles over and over. Usually the bottom half shows the line numbers but nothing else - sometimes it shows a few lines of log text.

    I thought the problem might only happen when the TWS window was maximized but now it seems to happen even if the window is normalized and small. Logging settings don't seem to have any effect. This happens with both hardware and software rendering. When it happens, my CPU goes to 20% and stays there.

    When this happens, all I can do is shoot the task. If I tried to open a log on the previous run, trying to run TWS again on R1 hangs on the "Loading license information" popup - the spinny busy icon works and the close 'X' works but that just exits TWS, which is not helpful.

    Any other info I can provide?


    3 replies to this topic

    #2

    kate.dulko

      Posted 27 Sep 2016

      Hi Dave,



      Thank you for you contacting us with this information and for all the additional details related to the issue you are faced with .



      We will investigate this case.

      I'll contact you when we will have any results for our investigation or any additional questions.



      Regards,

      Kate

      Kate Dulko
      Customer Relations

      The Welkin Suite

      twitter: @KateDulko
      skype id: d_katerina
      e-mail: kate.dulko@welkinsuite.com

       

        


      #3

      dave

        Posted 27 Sep 2016

        Thanks, Kate.

        I think I've figured out how to reproduce this issue.

        It looks like if I have the text size at 100% or 125% (Windows 10: right-click on desktop -> Personalize) then TWS is happy. If I set it over 125%, the problem occurs. I've changed back & forth a few times and it consistantly behaves this way. I did notice that when I changed the setting, everything appears to change on the screen but TWS does not have issues unless you reboot with it set over 125%.

        Hope that helps.


        #4

        kate.dulko

          Posted 28 Sep 2016

          Hi Dave,



          Thank you for this additional information greatly.

          We have reproduced the issue you described. Our developers will look for the reason for this and they will solve this as soon as possible.



          We appreciate your collaboration greatly!

          Thank you,

          Kate

          Kate Dulko
          Customer Relations

          The Welkin Suite

          twitter: @KateDulko
          skype id: d_katerina
          e-mail: kate.dulko@welkinsuite.com

           

            





          Boost Your Productivity. Get Started Today

          Try Free Trial