The Welkin Suite Forum

Windows version - Metadata not saved to sandbox but marked in IDE as saved



Windows version - Metadata not saved to sandbox but marked in IDE as saved

  • Please log in to reply

#1

radekbiniu

    Posted 12 Dec 2016

    I was trying to save a set of custom labels (on server there is very big number of custom labels). I've got confirmation that everything was saved successully but when I was trying to use one of those labels in class - I've got error that it does not exists on server.

    After that I checked one-by-one those added custom labels. There was successfully save 17 of 20 custom labels I recently added.



    3 replies to this topic

    #2

    kate.dulko

      Posted 12 Dec 2016

      Greetings,


      Thank you for your contacting us with this information.

      May I please clarify with you if you saved all your changes in the custom label file locally before you have deployed them to Salesforce? In addition, can you please tell me if the labels that don't exist on the server are present in TWS?

      If these labels are present I kindly ask you to save the file one more time and deploy it repeatedly.

      In the case, if the issue is reproduced after this, please send us a bug report directly from the IDE. This option is available for you in the Main Menu -> Help -> Report a bug. You can use the link to the current post as a description and please make sure that the 'Attach Log File' checkbox is enabled. 

      This will help us in the investigation related to the issue you are faced.


      Thank you,

      Kate


      Kate Dulko
      Customer Relations

      The Welkin Suite

      twitter: @KateDulko
      skype id: d_katerina
      e-mail: kate.dulko@welkinsuite.com

       

        


      #3

      radekbiniu

        Posted 13 Dec 2016

        kate.dulko, on Dec 12, 2016 - 05:40 PM, said:

        Greetings,


        Thank you for your contacting us with this information.

        May I please clarify with you if you saved all your changes in the custom label file locally before you have deployed them to Salesforce? In addition, can you please tell me if the labels that don't exist on the server are present in TWS?

        If these labels are present I kindly ask you to save the file one more time and deploy it repeatedly.

        In the case, if the issue is reproduced after this, please send us a bug report directly from the IDE. This option is available for you in the Main Menu -> Help -> Report a bug. You can use the link to the current post as a description and please make sure that the 'Attach Log File' checkbox is enabled. 

        This will help us in the investigation related to the issue you are faced.


        Thank you,

        Kate

        Hi Kate,

        I follow your steps and now it seems that all labels were saved successfully (I will not verify them manually as I pushed more then 700 labels) :).

        Anyway I have some addtional things to clarify if possible: How excatly build in TWS works (hotkey F5)? Does it save changes directly to salesforce? I believe so as I'm using it all the time on classes and changes are being saved to salesforce. BUT it does not work for custom labels (at least not for all). I was using it before to save labels into salesforce.


        Thanks in advance.



        #4

        vlgubanovich

          Posted 13 Dec 2016

          Hi radekbiniu,


          I will be happy to answer your questions.

          You are partially right about how the "Build" process works in TWS. In general we have 2 different actions to save changes to Salesforce - "Build" and "Deploy objects":

          • "Build" saves all changes in code-related items (Apex, Visualforce, Lightning and Static Resources) directly to Salesforce. You can see the list of files that will be sent to Salesforce in the Pending Changes panel
          • "Deploy objects" does the same but only for non-code-related items (objects, validations, workflows, labels, etc.). Right now these files are not shown in the "Pending Changes" panel, but adding them to it is in our backlog

          You can find some more information about this processes in our documentation:

          If you have any other questions, issues or ideas - please don't hesitate to let us know!


          Hope this helps.

          Thank you,

          Vladimir



          Vladimir Gubanovich
          Head of Product
           
          The Welkin Suite
          skype id: vladimir.gubanovich
          e-mail: vladimir.gubanovich@welkinsuite.com





          Boost Your Productivity. Get Started Today

          Try Free Trial