The Welkin Suite Forum

Using force.com migration tool



Using force.com migration tool

  • Please log in to reply

#1
windows version welkinsuite

heather.thompson

    Posted 25 Sep 2017

    Following the instructions for entering the retrieve command, I get a warning saying that "The command is not a valid executable." When I run the same command in command line, it gives  the error that build.xml does not exist. Is there additional setup that needs to be done in order for welkin suite to work with ant/migration tool?



    3 replies to this topic

    #2

    kate.dulko

      Posted 25 Sep 2017

      Hi Heather,

      Thank you for contacting us with this question.


      May I please clarify with you some more details to be sure that we understand everything correctly:
         - Have you installed Ant separately or was it installed as a part of The Welkin Suite installation?
         - Can you please check if the path to the Ant executable is added to your PATH environment variable?
         - Do you enter the Ant retrieve command in The Welkin Suite's 'Command Line' panel? If no, please let us know where exactly you're trying to execute it from within TWS.
         - When you execute the Ant retrieve command from the command line, are you located in the same working directory as when you are using The Welkin Suite's 'Command Line' panel?

      Your answers on these questions will help us to get back to you with the best answer so you'll be able to proceed working with the Ant.


      Thank you,
      Kate


      Kate Dulko
      Customer Relations

      The Welkin Suite

      twitter: @KateDulko
      skype id: d_katerina
      e-mail: kate.dulko@welkinsuite.com

       

        


      #3

      heather.thompson

        Posted 25 Sep 2017

           - Have you installed Ant separately or was it installed as a part of The Welkin Suite installation?

        It was installed seperately already, but I installed TWS today and left everything as defualt
           - Can you please check if the path to the Ant executable is added to your PATH environment variable?

        Yes it was added 
           - Do you enter the Ant retrieve command in The Welkin Suite's 'Command Line' panel? If no, please let us know where exactly you're trying to execute it from within TWS.

        In TWS, I follwed these instructions and was attempting to use External Tools.



        #4

        kate.dulko

          Posted 26 Sep 2017

          Hi Heather,

          Thank you for your response and for additional details you've provided.


          May I please ask you to tell me if the issue would be reproduced when you specify the full path to the ant executable in the "Command" input? If this won't help we'll highly appreciate a screenshot of the configuration window, in case if there is no sensitive data on it, of course :)


          Thank you,
          Kate


          Kate Dulko
          Customer Relations

          The Welkin Suite

          twitter: @KateDulko
          skype id: d_katerina
          e-mail: kate.dulko@welkinsuite.com

           

            





          Boost Your Productivity. Get Started Today

          Try Free Trial